zaterdag 11 september 2010

Wijze verhalen


In allerlei tradities over de hele wereld vertelt men sinds oudsher verhalen om levenswijsheden over te brengen. Zo zijn er parabels uit de joodse-, soefi- en zen-traditie overgeleverd. En natuurlijk zijn er ook de gelijkenissen van Jezus in het Nieuwe Testament.

Parabels hebben een grote zeggingskracht. Het is altijd weer verbazingwekkend om te constateren dat eeuwenoude parabels nog altijd actueel zijn. Parabels kunnen je helpen tot een ander gezichtspunt te komen. Dat is van onschatbare waarde, want als we ergens op vastlopen in het leven komt dat meestal doordat we niet in staat zijn op een andere manier tegen de dingen aan te kijken.

In 2004 nam Leo Kaniok initiatief tot het oprichten van de website www.spiritueleverhalen.nl. Vanuit deze website begon hij parabels te publiceren. Na verloop van tijd ging hij hiermee verder op een andere website: www.zinnigeverhalen.nl. Op de website zijn een aantal verhalen online te lezen en het is er mogelijk je (kosteloos) te abonneren op de 'verhalenmail'. Je ontvangt dan iedere maand een parabel in je mailbox. Naast online publicaties, heeft Leo Kaniok ook een aantal boeken met parabels gepubliceerd, zoals bijvoorbeeld de boeken Taal van de stilte en Sleutels tot het hart.

Naast leerzaam zijn de parabels ook gewoon leuk om te lezen, want ze hebben namelijk vaak iets humoristisch. Als je meer over parabels wilt weten, bezoek dan de website: www.zinnigeverhalen.nl.

Veel leesplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten