vrijdag 24 december 2010

Evenwichtsvermogen


"Balance is like a muscle; it responds well to exercise"
– Kim Bright-Fey

Dat wij als rechtopstaande tweevoeters zo goed in staat zijn ons evenwicht te bewaren, is eigenlijk heel knap. In feite zijn wij allemaal ware evenwichtskunstenaars.

Dat evenwicht eigenlijk helemaal niet zo vanzelfsprekend is, is iets wat vele ouderen ervaren. Velen van hen moeten leven met een angst om te vallen. En nu het buiten door het winterse weer op veel plekken glad is, ondervinden wij allemaal aan den lijve hoe belangrijk het is dat je je evenwicht kunt bewaren.

Als je snel je evenwicht verliest, dan is dat heel vervelend. Het beperkt je behoorlijk in je mogelijkheden, aangezien vrijwel elke activiteit (in meerdere of mindere mate) evenwichtsvermogen vereist. Het goede nieuws is dat het evenwichtsvermogen (in veel gevallen) te trainen is. Dit geldt ook voor ouderen. Dansen, yoga en t'ai chi zijn hele geschikte activiteiten om het evenwichtsvermogen te verbeteren.

Wanneer je echter heel gericht aan een beter evenwichtsvermogen wilt werken, dan kan ik je een bepaald boek bijzonder aanbevelen, namelijk: 'A morning cup of balance' van Kim Bright-Fey. In dit boekje staan een aantal eenvoudige oefeningen, speciaal om het evenwichtsvermogen te trainen. Het boek is in ieder geval te bestellen via Amazon.com en misschien ook bij eBay, maar ikzelf heb een exemplaar bij de tweedehands boeken-afdeling van De Slegte gevonden.


Boekgegevens:

Titel:
A Morning Cup of Balance : One 15-Minute Routine for a Lifetime of Strength and Stability

Auteur:
Kim Bright-Fey

ISBN:
1581735316 (ISBN-13: 9781581735314)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten